وزیر جهاد کشاورزی گفت: با اجرای طرح مردمیسازی نظام یارانهها، از تولید و خودکفایی در محصولات کشاورزی حمایت میشود.
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری سلامت به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، سید جواد ساداتینژاد در همایش وزارت کشور که با حضور استانداران برگزار شد، اظهار کرد: ما با یک سیاست بد اقتصادی در کشور مواجه بودیم که سیاست ارز ترجیحی بود.
وی ادامه داد: در دنیا یارانه یا به تولید کننده، یا به مصرف کننده و یا به طول زنجیره تعلق میگیرد اما در کشور ما یارانه به وارد کننده داده میشود که در دنیا این تجربه وجود ندارد و این سیاست بد حتی اگر به بهترین نحو ممکن اجرا شود هم خروجی نخواهد داشت.
ساداتی نژاد افزود: در دولت و ستادی که به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، بررسی کردیم که به کدام قسمت زنجیره (ابتدا، انتها و یا طول زنجیره) یارانه تعلق گیرد که در نتیجه، این یارانه به انتهای زنجیره یعنی مصرفکننده تعلق گرفت.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که در کشور ما به سلامت غذا و محصولات ارگانیک توجه نشده است و در این بخش بسیار عقب هستیم، افزود: با اختصاص یارانه به مصرف کننده، محصولات ارگانیک و سالم رشد بیشتری خواهند داشت و میتوانیم نظارت بهتری داشته باشیم، همچنین از تولید و تولید کننده حمایت همهجانبهتری خواهیم داشت.
وی گفت: این ارز برای کاهش هزینه تولید کننده در نظر گرفته شده بود اما هزینه تولید کننده را افزایش داد، برای حمایت از تولید داخلی بود اما خودکفایی از دست رفت و شاخص بهای تولید کننده را به جای کاهش، افزایش داد و نتیجه آن عدم سرمایهگذاری در این بخش حاصل شد و منابع به سمت واردات سوق پیدا کرد.
ساداتی نژاد ادامه داد: ۳۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه به سمت واردات رفته و ۴ هزار میلیارد تومان برای کمک فنی و اعتباری به بخش کشاورزی اختصاص یافته است، اما تنها ۴ درصد در کشاورزی سرمایهگذاری شده است که نتیجه تخصیص این ارز بوده است.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی برای کشاورزی ایران یک نعمت است و یک نهضت و انقلاب بهرهوری در حوزه کشاورزی و دام و طیور رقم خواهد خورد، ابراز امیدواری کرد: با کمک استانداران بتوانیم به درستی این طرح را اجرا کنیم تا هم کشاورزان و هم مردم راضی باشند.
وی در رابطه با بحران غذا در دنیا عنوان کرد: در دنیا جو ۶۰ درصد، ذرت ۲۹ درصد، کنجاله سویا ۲۲ درصد، گندم ۵۱ درصد، دانههای روغنی ۳۲ درصد و روغن خام ۸۰ درصد افزایش قیمت داشته است که به خاطر جنگ روسیه و اوکراین و از دست رفتن اراضی کشاورزی اوکراین است که تا پاکسازی این مناطق، به مدت ۵ سال، دنیا با این افزایش قیمتها و کمبود منابع غذایی درگیر خواهد بود.
ساداتی نژاد با بیان اینکه ما برای حل این بحران با اتحادیهها جلسات متعددی را برگزار کردهایم، گفت: اولین دغدغه اتحادیهها مشکل سرمایه در گردش است که با بانک مرکزی توافق کردهایم تا کارخانجات و مراکز بزرگ به بانکها معرفی شوند و اجازه دریافت تسهیلات بانکی داشته باشند.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: برای تولیدکنندگان کوچک هم به سمت صندوقهای سرمایهگذاری رفتهایم، همچنین دامدار کارت را تا سقف ۵۰ میلیون تومان برای خرید نهاده شارژ کردهایم.
وی در رابطه با جذب مازاد تولید محصولات پروتئینی در کشور خاطرنشان کرد: تولید مازاد مرغ، تخم مرغ و شیر در استانها را خریداری میکنیم، از بخش خصوصی خواستهایم مازاد را صادر کند و تمام عوارض صادراتی با اجرای این طرح لغو و در صورت لزوم با دستور معاون اول رئیسجمهور مشوق صادراتی به مدت محدود لحاظ خواهد شد.
ساداتینژاد تاکید کرد: بازارگاه تعطیل نخواهد شد و تمام نهادههای وارداتی باید از گمرک مستقیم وارد بازارگاه شود.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه نقش استانداران در زمان آزادسازی قیمتها بسیار مهم است و یک تصمیم اشتباه میتواند بازار را متلاطم کند، گفت: در کارخانجات، مرغداریها و کشتارگاهها باید ناظر حضور داشته باشد تا مشکلی به وجود نیاید.
ساداتینژاد گفت: با دستور معاون اول رئیسجمهور ۸۰ هزار تن برنج، ۷۰ هزار تن شکر، ۱۰ هزار تن گوشت منجمد و ۱۰ هزار تن مرغ منجمد در استانها مستقر کردهایم تا در صورت تلاطم در بازار توزیع شود.
نظر شما